Friday, May 25, 2012

1 dead, 8 injured in Hyvinkaa, Finland, shooting rampage, suspect on loose - hbl.fi (translated)

En kvinna dog i natt efter att en man klädd i kamouflagefärgade läder skjutit vilt omkring sig i centrum av Hyvinge. Minst åtta människor har skadats, två av dem allvarligt. Polisen har inte gripit den skyldige ännu och uppmanar folk att vara försiktiga.

Det var vid tretiden i natt som polisen uppmanade folk att hålla sig inomhus efter att närmare 20 skott hade avlossats i centrum av Hyvinge. Polisen uppger nu att en person, en kvinna, dog och minst åtta har skadats. Enligt Helsingin Sanomats nätupplaga vårdas de flesta på sjukhus i Helsingfors.

HS skriver också att det var en man i kamouflagefärgade kläder som sköt vilt omkring sig med ett grovkalibrigt gevär. Enligt överkommissarie Satu Koivu inträffade skottlossning på Nylandsgatan 2, utanför restaurang Amarillo och S-market. 

 

Ett ögonvittne säger till HS att hon först såg en kvinna blöda i ansikte, sen hörde hon skrik, ett skott som gick av och till slut hur kvinnan segnade ner till marken.

Gärningsmannen befinner sig fortfarande på fri fot. Polisen uppmanar människor som rör sig i Hyvinge att vara försiktiga.

 

HBL

 

HBL